Silva Cell jämfört med Skelettjord

Matjord under hängande trottoar (Silva Cell) jämfört med Skelettjord.

2004 började Dr Tom Smiley av Bartlett Tree Labs en studie för att jämföra hur träd växer i olika planteringsmedia i en simulerad stadsmiljö. Forskningstomten inrättades så att 12 träd planterades i matjord i ett hängande trottoar-system (som är identiskt med Silva Cell), 12 träd i en grus / jord mix (liknande CU skelettjord), 12 träd planterades i en stalite / jord mix (skelett jord gjort med utökad skiffer), 12 träd planterades i packad jord, och 12 träd i ren stalite. Alla träd har tillgång till 5,35 kubikmeter av odlingssubstrat. Träden övervakas och spåras från år till år för att mäta kvisttillväxt, höjd, DBH och mycket mer.

comparison

 Till vänster: träd och blad i hängande trottoar, till höger träd och blad i skelettjord

Det är tydligt från storleken av träden och färgen och antalet blad att träden i matjord i den hängande trottoaren (Silva Cell) växer mycket snabbare och bättre en träden i skelettjord. Vår förhoppning är att denna snabbare och bättre tillväxt, som märks även vid ett så tidigt stadium, kommer att fortsätta att öka under de kommande åren. Dr Smiley ska mäta sina framsteg varje år. Du kan följa bilderna av denna studie från år till år på DeepRoots blogg.

Dr Smileys först rapport: Comparison of Structural Soil and Noncompacted Soils for Trees Surrounded by Pavement publiceras i 2006 i ‘Arboriculture and Urban Forestry’ Vol 32 No 4 sidor 164-169

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s